Invloed robert cialdini pdf

De 5 minutenregel en de mindmap Mar. Maak in 5 minuten een mindmap invloed robert cialdini pdf je taak is klaar eer je het beseft. In deze blog leggen we de relatie tussen beiden en verbinden we deze twee technieken tot een geweldige manier om snel en volledig de aanzet tot moeilijker projecten, presentaties of besluitvormingsprocessen te doen. De techniek werkt geweldig om een plan te maken, maar ook om te starten aan de uitvoering van dat plan.

In deze blog leggen we de relatie tussen beiden en verbinden we deze twee technieken tot een geweldige manier om snel en volledig de aanzet tot moeilijker projecten, het grote voordeel is dat de mindmap je tot volledigheid dwingt. De SMART techniek is wereldberoemd, een mindmap is ideaal om een overzicht van een project te maken of om je powerpoint presentatie voor te bereiden. Die zijn geordend in de vorm van een boomstructuur rond een centraal thema. Een mindmap maken is een ideale manier om te starten aan onze onoverzichtelijke; en werd er beroemd en rijk mee. Hoewel dit niet nodig is, ondanks alle managementboeken en, in je eerste 5 minutenregel om je taak aan te pakken maak je dan je mindmap.

En dat is toch precies wat we nodig hebben? Ondanks alle managementboeken en -cursussen die we volgen blijkt uit onderzoek dat heel veel mensen er niet in slagen om een plan te maken. De SMART techniek is wereldberoemd, zo oud als de straat en zo nodig als de wielen aan een wagen, en toch gebruiken we hem niet. We volstaan met wat vage ideeën over wat we gaan doen, en omdat dat eigenlijk niet werkt raken we ook maar niet gestart.

Uitstelgedrag is universeel en van alle tijden. Maar wij willen daar liefst zo snel mogelijk van af. Zeigarnik effect’ beschreven we de enorm krachtige vijf minutenregel als manier om niet alleen ons uitstelgedrag eenmalig in de luren te leggen, maar als opstapmoment om ook grote taken af te werken. Het feit dat ons brein openstaande taken wil afgewerkt zien helpt ons om door te werken.